De jeugd van vroeger

Met ‘brommers kieken’ en ‘192TV – Drive-in show’.

Alle informatie vindt u ook in deze flyer.

Brommers kieken

Middagprogramma met gratis toegang

11:00 uur Verzamelen en inschrijven sterrit brommers

12:00 uur Uitleg en kennismaking

13:00 uur Start Brommer-Disco-Tour met onderweg stempelposten op plaatsen waar vroeger de disco’s waren

15.30 uur Laatste deelnemer komt binnen (verwacht)

‘Sinus Group’ treedt op in nostalgisch ingericht café

Verkiezing van de mooiste brommers en uitslag van de sterrit


De Brommer-Disco-Toer is een geheel nieuw item om te genieten van het gevoel van de ‘Jeugd van vroeger’. Het echte ‘brommers kieken’ zoals dat vroeger was zal nooit meer terug komen, maar dat weerhoudt ons niet om er toch iets unieks van te maken. De brommers tuffen lekker door de Liemers, met een aantal stempelposten op plaatsen waar de toenmalige disco’s in Duiven, Groessen en Loo stonden: Octopus Duiven, Rinoceros Groessen, De Tackel Loo, De Herberg Duiven, De Uitlaat Groessen en De Waay Groessen.

Intussen is op de plaats van de Start en Finish (bij en in café Gieling) een gezellig brommers-fan gebeuren. Met akoestische muziek door de nozems van weleer, de Sinus Group. In het café is een sfeervolle foto-tentoonstelling te zien. Tegen een kleine vergoeding kunt u een nostalgische foto laten maken voor een Green Screen bijvoorbeeld op een brommer. Leuk voor uzelf of uw kinderen en kleinkinderen (Sanne Smits van Branch Media verzorgt op professionele wijze de setting ervan). Speciaal is ook de mogelijkheid een ritje te maken in een zijspan. Leuk voor uzelf of voor uw ouders, grootouders of kinderen!

192TV – Drive-in Show

Avondprogramma met toegangsticket

De toegang bedraagt € 12,50 (in de voorverkoop € 7,50)

Achterin de grote zaal kan men weer lekker ‘brommers kieken’ met de mooiste brommers

Op het podium een sprankelende show met de ‘192TV  Drive-In Show’

De DJ’s René Kroon en Jaap Rieuwerts presenteren met uniek beeldmateriaal die alleen 192TV mag vertonen.

Deze twee DJ’s hebben echt verstand van ‘De Jeugd van Vroeger’ , de tijd van de zeezenders Radio Veronica, Noordzee, Mi Amigo en Caroline, o.a. op de middengolf-lengte 192 en later op 538.


Het avondprogramma is totaal anders al vorig jaar. Geen aparte muziekstijlen door elkaar, maar meer het populaire genre, dat geschikter is voor een avond als deze. De Drive-Inn Show van 192TV belooft een speciale sfeer. (Wellicht kunt u thuis ook 192TV ontvangen). Het unieke beeldmateriaal wordt op groot scherm vertoond.

Voorverkoopadressen

Groessen: Zaal Gieling, Jongerensoos Rinoceros, Kwaliteitsslagerij Theo en Ria Scholten, Assurantiekantoor Lentjes en Zn.

Loo: Sportkantine SV Loo.

Duiven: Autobedrijf Nijland Q8  tankstation, Café Bij de Buren, Snackcounter Braam Eilandplein.

Zevenaar: Leo van Ussen Tweewielerservice.

Of bestel kaarten via  info@deurdreiers.nl

Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Inpandige rookruimte aanwezig. Garderobe € 1.

Hoe is ‘Gruosna 838’ ook al weer onstaan?

Na 14 jaar Amsterdamse Avond was het voor de commissie een uitdaging om met iets nieuws te komen. Stoppen was geen optie, maar de formule met Hollandse artiesten was gewoon uitgeput. Door in 2016 te kiezen voor een nieuwe naam staat de weg open om met uiteenlopende thema’s te komen. In 2016 en 2017 is het thema ‘De Jeugd van Vroeger’, maar inhoudelijk totaal verschillend. Voor 2018 staat alles nog open.

De naam ‘Gruosna 838’ is afgeleid van het jaartal 838, het jaar waarin Groessen (Gruosna) en Duiven (Thuvine) voorkomen in een officiële akte over ruil van eigendommen. De commissie spreekt het op z’n dialect uit als ‘Groese 8-3-8’.

Logo GruosnaDLHG_Logo_1