Lesley Williams
Geboren op 22 juli 1969 in Utrecht als Lesley John William van Wijk. Hij was geluidsman in een band van zijn oom, maar zingen ging ook erg goed, en via talentenjachten en in 2002 deelname aan de Soundmixshow van Hennie Huisman werd hij landelijk bekend als de imitator van de toen nog in leven zijnde Andre Hazes. In dat jaar trad hij al op tijdens de Amsterdamse Live Avond in Groessen, waarbij veel mensen dachten dat hij de echte Hazes was. Zijn repertoire is breed en omvat ruim 400 nummers, waaronder evergreens van Elvis Presley. De ‘Amsterdamse Live Avond’ presenteert met trots voor de tweede keer in Groessen de enige echte vertolker van Andre Hazes: Lesley Williams!
Peter Borkes
In Groessen is Peter vooral bekend als de drummer/zanger van Kaliber, maar zeker vanwege zijn optredens op alle Amsterdamse Avonden in Groessen. Peter is in 1963 in ’s Heerenberg geboren, en drummen was al op jonge leeftijd zijn passie. Met zijn ‘volle’ stemgeluid weet hij zijn publiek te ontroeren, of het nou ‘Amsterdams’ is, ‘Après-ski’ of Duitse Schlagers. In 1993 was hij de eerste keer in de Soundmixshow met ‘Nobody Else’ van René Froger, en in 1999 haalde hij in dezelfde show de finale met ‘Candle in de wind’ van Elton John. De Commissie Amsterdamse Avond is trots op het feit dat Peter daar alle jaren een grote bijdrage aan levert. Sinds enkele jaren zingt Peter Duitstalige bekende schlagers. Ook al heeft het niets met Amsterdam te maken, het straalt absoluut een gezellige Mokumse sfeer uit. Voor veel vaste bezoekers is het Duitstalige genre de vervulling van een lang gekoesterde wens. De ‘Amsterdamse Live Avond’ presenteert schlagerzanger Peter Borkes!
Emile Hartkamp
Deze kanjer is onmisbaar op de Amsterdamse Avond in Groessen. Al vanaf het begin staat hij de commissie met raad en daad bij, en dat heeft de commissie de drive gegeven om ermee door te gaan. Slechts één jaar was hij er niet bij vanwege een operatie.
Emile is in Apeldoorn geboren op 31 oktober 1959. Het begint allemaal met een havo-musical in 1977, waarvoor hij teksten schrijft. Talentenjachten en een single in 1982 werden geen succes, maar bij Vitesse had hij wel succes met het clublied ‘Geel en Zwart’. Landelijke bekendheid heeft Emile als producer van andere artiesten als Koos Alberts, Frans Bauer, Marianne Weber, Jannes en Jan en Anny. In Groessen is hij een graag geziene artiest. Hij weet zijn publiek op een hartverwarmende manier enthousiast te maken, en dat zal hij dit jaar zeker weer doen.
Ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van CV De Deurdreiers schreef en zong hij een speciaal lied getiteld ‘Wi-j dreien deur’. Dat nummer is een grote hit tijdens de Groessense carnavalsdagen.
De ‘Amsterdamse Live Avond’ presenteert haar eigen ‘feestbeest’ en vriend Emile Hartkamp!
Dennis Versluijs
Van Dennis is nog geen biografie bekend op internet. Hij is geboren in Ooy en is in Zevenaar en omgeving een graag geziene artiest en persoonlijkheid. Zo heeft hij in 2007 in Groessen voor het eerst tijdens de Amsterdamse Avond opgetreden, en dat is sindsdien zo gebleven. Vorig jaar heeft hij spontaan zijn medewerking toegezegd als jurylid bij de talentenjacht, en zijn enthousiasme is ieder jaar weer hartverwarmend tijdens de Amsterdamse Live Avond.
De ‘Amsterdamse Live Avond’ presenteert Liemers’ gezelligste zanger en vriend Dennis Versluijs!
DJ ‘De Boemerang’ Sjaak van Bindsbergen
De best bekend staande DJ van de Liemers is toch wel Sjaak van Bindsbergen, en zeker in Groessen is hij wereldberoemd als De Boemerang. Sjaak zal de Amsterdamse Avond op een spectaculaire wijze openen, en de hele avond alle artiesten muzikaal gaan koppelen.
Commissie Amsterdamse Avond
In 2002 begon het met René van Brandenburg die al een tijdje liep met het idee om een ‘Amsterdamse Avond’ te organiseren. In dat jaar was Sjef Holland jubileumprins Sjef de 1e van De Deurdreiers (44-jarig jubileum). René en Sjef bespraken dat samen met Peter Berendsen, Rob Wilting en Rob Gieling. De commissie was geboren als nieuwe telg van Carnavalsvereniging De Deurdreiers. Advies werd ingewonnen bij Peter Borkes, Emile Hartkamp en de toenmalig zaaleigenaar Theo Gieling. Om naamsbekendheid te stimuleren werden de eerste twee jaren ’s middags een Herman Brood tentoonstelling georganiseerd, met kunstwerken en replica’s van Herman Brood. Het eerste jaar telde de avond ongeveer 450 bezoekers, het tweede jaar 550, en daarna is het steeds uitverkocht geweest met ruim 950 bezoekers. Vanaf 2003 is Geert Smits aangeschoven bij de commissie, en sinds 2010 is Theo Gieling de commissie komen versterken. De laatste jaren is het bezoekersaantal beperkt tot maximaal 600 bezoekers, om de gezelligheid te waarborgen. De luxe van totale uitverkoop is verleden tijd, het aanbod van feesten is groot, dus zullen steeds nieuwe ideeen en aanpassingen moeten komen. In Amsterdam is alles mogelijk, dus zal de commissie steeds weer met nieuwe dingen komen. Laat u verrassen.
Initiator René van Brandenburg (voor insiders ‘Pam’) ziet er op toe dat de aankleding van de zaal en de entree elk jaar iets speciaals heeft. Een draaimolen met daaraan een podium voor de artiesten en een gezellig Mokums terrasje waar de oudere gasten op een verhoogd podium kunnen zitten. Dit jaar komt daar het orgeltje ‘Pammetje’ bij. Sjef Holland is de presentator van de Amsterdamse Avond. Peter Berendsen en Rob Wilting zorgen voor de artiesten, het geluid, licht en podium. Rob Gieling zorgt voor de zaalinrichting en regelt de ‘natjes’ en ‘droogjes’. Geert Smits houdt het financiële in de gaten en verzorgt de publicaties. Theo Gieling zorgt dat de toegangscontrole goed verloopt, en assisteert de andere leden waar nodig is.