Uniek in de Liemers: Duitse Schlagermiddag op zondag 14 april 2019

De professionele Schlagerband ‘Die Powerhosen’ komen naar Groessen. De commissie ‘GRUOSNA 838’ van CV De Deurdreiers organiseert deze Schlagermiddag in zaal Gieling. De band toert al jaren door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland.

Het wordt een feest van herkenning, meezingen met oude en nieuwe schlagers.

Denk aan Atemlos (Helene Fischer), 99 Luftbalons (Nena), Ich bin wie Du (Marianne Rosenberg), Sierra Madre (Zillentaler Schürzenjäger), Rosamunde (Dennie Christiaan), Sie hatte nur noch Schuhe an (Mickie Krause), Verdammt ich lieb dich (Matthias Reim), Ein festival der Liebe (Jürgen Marcus), und so weiter…

Keek je vroeger op de Duitse tv ook naar de ‘Schlagerparade’ met Dieter Thomas Heck, of naar ‘Disco’ met Euer Ilja (Ilja Richter) of naar het Nederlandse Schlagerfestival met de presentatoren Freddie Quinn en Dennie Christian, dan zullen die herinneringen gaan herleven.

De commissie ‘GRUOSNA 838’ heeft er zin in, en zal er alles aan doen om u een overgetelijk feestje te laten beleven: Ein Festival der Liebe………

DIE POWERHOSEN bestaande uit Gretchen Grönemaier en Klaus von Königswinter met hun 8-koppige begeleidingsband zijn er ook klaar voor!

HET IS NU ZOVER!! De kaartverkoop is gestart. Tickets zijn via de website www.deurdreiers.nl te koop voor € 12,50. Of kaarten in een beperkte oplage bij de voorverkoopadressen: Nijland Q8 station, Braams Corner Eilandplein, Sportkantine Loo, Van Ussen tweewielers en Zaal Gieling Groessen.

Hoe is ‘Gruosna 838’ ook al weer onstaan?

Na 14 jaar Amsterdamse Avond was het voor de commissie een uitdaging om met iets nieuws te komen. Stoppen was geen optie, maar de formule met Hollandse artiesten was gewoon uitgeput. Door in 2016 te kiezen voor een nieuwe naam staat de weg open om met uiteenlopende thema’s te komen. In 2016 en 2017 is het thema ‘De Jeugd van Vroeger’, maar inhoudelijk totaal verschillend.

De naam ‘Gruosna 838’ is afgeleid van het jaartal 838, het jaar waarin Groessen (Gruosna) en Duiven (Thuvine) voorkomen in een officiële akte over ruil van eigendommen. De commissie spreekt het op z’n dialect uit als ‘Groese 8-3-8’.

Logo GruosnaDLHG_Logo_1