Zondagmiddag 22 maart 2020

De feestcommissie ‘Gruosna 838’ organiseert op zondag 22 maart een uniek feestje geïnspireerd door het grootse thema ’75 jaar vrijheid’. Een serieus onderwerp dat nu een jaar lang volop aandacht krijgt. Jong en oud wordt erbij betrokken, voorgelicht en bewust gemaakt van het feit dat de vrijheid, zoals we die nu kennen eigenlijk nog maar pas verworven is, en dat er geen garantie is dat het ook altijd zo zal blijven.

Er zijn ontelbaar veel vieringen met een officieel karakter. De commissie onderschrijft het grote belang ervan, en wil daar ook een steentje aan bijdragen, hoe kleinschalig het ook is. Er zijn contacten gelegd met de oosterburen met als boodschap gezamenlijk een vrijheidsfeestje te vieren. Uit de Duivense partnergemeente Gemünden am Main en uit Elten is belangstelling getoond.

Op 22 maart moet het gebeuren met Duits- en Nederlandstalige feestmuziek, waarbij Peter Borkes het Duitstalige voor zijn rekening neemt en Ronnie Ruijsdael het Nederlandstalige. DJ Angelo is de bindende muzikale factor.

Dankzij een aantal sponsors kan de entree tot € 10 worden beperkt. E-tickets zijn te bemachtigen via onze webshop. Kaarten zijn in een beperkte oplage te koop bij de voorverkoopadressen: Nijland Q8 station in Duiven, Sportkantine Loo, Van Ussen tweewielers in Zevenaar en Zaal Gieling Groessen.

Locatie: Zaal Gieling Groessen, Dorpstraat 29 in Groessen

Tijd: van 15:00 tot ongeveer 20:00 uur.

KOOP UW KAARTEN HIER

Geschiedenis van ‘Gruosna 838’ in het kort

Na 14 jaar Amsterdamse Avond was het voor de commissie een uitdaging om met iets nieuws te komen. Stoppen was geen optie, maar de formule met Hollandse artiesten was uitgeput. Door in 2016 te kiezen voor een nieuwe naam ‘Gruosna 838’ stond de weg open om met uiteenlopende thema’s te komen. In 2016 en 2017 is het thema ‘De Jeugd van Vroeger’, maar inhoudelijk totaal verschillend. In 2018 een Schlagermiddag met de bekende Duits-Limburgse band ‘Die Powerhosen’. Daarnaast is de commissie bezig om met een aantal brommerliefhebbers de Liemerse Brommertoertocht ‘brommers kieken’ op de kaart te zetten. In 2020 wordt het al weer voor het vierde jaar georganiseerd.

De naam ‘Gruosna 838’ is afgeleid van het jaartal 838, het jaar waarin Groessen (Gruosna) en Duiven (Thuvine) voorkomen in een officiële akte over ruil van eigendommen. De commissie spreekt het op z’n dialect uit als ‘Groese 8-3-8’.

 

DLHG_Logo_1