Zondagmiddag 27 februari 2022 zal door Deurdreiersdarp weer een bonte stoet van wagens en (loop)groepen door de straten trekken. Het startschot is precies om 12:00 uur.

Na twee jaar eindelijk weer een optocht. In 2020 is het afgelast vanwege zware storm en in 2021 vanwege de corona-pandemie. Wij hopen dat veel groepen en families de draad weer oppakken en er iets moois van willen maken. Voor vragen en ideeën moet je niet schromen contact met ons op te nemen.

De route

De route is ongewijzigd en de start is zoals inmiddels gebruikelijk bij de familie Kampschreur en eindigt na een defilé voor onze gasten op de VIP wagen tegenover feestburcht Gieling. De route is hier te vinden.

Categorieën

Categorieën waarin deelnemers zich vooraf kunnen inschrijven:

A. Grote wagens *
B. Kleine wagens *
C. Grote loopgroepen (5 personen of meer)
D. Kleine loopgroepen (tot 5 personen)
* Zie reglement voor de beschrijving van deze categorieën.

Inschrijving

Inschrijven voor de optocht staat voor iedereen open, alleen via dit inschrijfformulier.
Dubbele onderwerpen dienen te worden voorkomen (de eerste opgave wordt bevoordeeld). De inschrijving voor wagen (categorie A – B) sluit één week voor de optocht. Bij twijfel over een categorie bepaalt de organisatie in welke categorie het wordt ingedeeld.

Prijzen

In het opgavenformulier is de keuzemogelijkheid om aan te geven waarneer u een eventuele prijs wilt komen ophalen. Dit kan dan op maandagochtend tijdens het Kindercarnaval of op maandagavond tijdens de afsluitende carnavalsavond voor 15 jaar en ouder. Deze keuzemogelijkheid is vooral bedoeld voor wagens en groepen waar zowel kinderen en volwassenen aan meedoen.

De winnaars van de 1e  prijzen per categorie ontvangen een wisselbeker. Deze beker dient enkele weken voor de start van de optocht weer in het bezit van de organisatie te zijn. Na 3 jaar achtereen of 5 jaar in het totaal de 1e  prijs in dezelfde categorie te hebben gewonnen ontvangt de betreffende deelnemer een aandenken die ze mag/mogen behouden.

Het prijzengeld voor volwassen zal als volgt over de verschillende categorieën worden verdeeld:

  A B C D
1 €275,- €100,- €100,- €55,-
2 €200,- €75,- €75,- €40,-
3 €150,- €55,- €55,- €30,-
4 €100,-    €40,- €20,-

Het reglement voor de optocht kunt u hier vinden.

0