Zondagmiddag 23 februari om 12.00 uur zal de optocht door Prins Thijs de 1e en adjudant Jelle in gang worden gebracht. Een bonte stoet van wagens en (loop)groepen trekt dan na het startschot voor de versierde straten van ons mooie Deurdreiersdarp. Voor meer informatie over de optocht verwijzen we naar de kalender.

De route

De route is gelijk aan vorig jaar en de start is zoals inmiddels ook gebruikelijk bij de familie Kampschreur en eindigt na een defilé voor onze gasten op de VIP wagen tegenover feestburcht Gieling. De route is hier te vinden.

Categorieën

Categorieën waarin deelnemers zich vooraf kunnen inschrijven:

A. Grote wagens *
B. Kleine wagens *
C. Grote loopgroepen (5 personen of meer)
D. Kleine loopgroepen (tot 5 personen)
* Zie reglement voor de beschrijving van deze categorieën.

Inschrijving

Inschrijven voor de optocht staat voor iedereen open, alleen via dit inschrijfformulier.
Dubbele onderwerpen dienen te worden voorkomen (de eerste opgave wordt bevoordeeld). De inschrijving voor wagen (categorie A – B) sluit één week voor de optocht. Bij twijfel over een categorie bepaalt de organisatie in welke categorie het wordt ingedeeld.

Prijzen

In het opgavenformulier is de keuzemogelijkheid om aan te geven waarneer u een eventuele prijs wilt komen ophalen. Dit kan dan op maandagochtend tijdens het Kindercarnaval of op maandagavond tijdens de afsluitende carnavalsavond voor 15 jaar en ouder. Deze keuzemogelijkheid is vooral bedoeld voor wagens en groepen waar zowel kinderen en volwassenen aan meedoen.

De winnaars van de 1e  prijzen per categorie ontvangen een wisselbeker. Deze beker dient enkele weken voor de start van de optocht weer in het bezit van de organisatie te zijn. Na 3 jaar achtereen of 5 jaar in het totaal de 1e  prijs in dezelfde categorie te hebben gewonnen ontvangt de betreffende deelnemer een aandenken die ze mag/mogen behouden.

Het prijzengeld voor volwassen zal als volgt over de verschillende categorieën worden verdeeld:

 ABCD
1€275,-€100,-€100,-€55,-
2€200,-€75,-€75,-€40,-
3€150,-€55,-€55,-€30,-
4€100,-  €40,-€20,-

Het reglement voor de optocht kunt u hier vinden.