Groessense dorpsonderscheiding 2015 voor Gerrit van Schriek

 In Geen categorie

Ruim 700 bezoekers verdeeld over drie avonden (vrijdag 16 t/m zondag 18 januari) genoten van een gevarieerd programma. Buuts, dans, sketches, muziek en zang waren de ingrediënten. De gewaardeerde Dorpsonderscheiding werd aan Gerrit van Schriek uitgereikt. Deze had hij te danken aan zijn inzet voor de Groessense gemeenschap. Vroeger als bestuurslid van land- en tuinbouworganisaties en de imkervereniging. De afgelopen tien jaar als voorzitter van de Bond van Ouderen, waar hij onlangs afscheid van nam.

Prins Marcel (Limbeek) de 2e en Adjudant Wiely Steentjes samen met het gezin Limbeek (Ans, Bart, Thomas en Thijs) openden de Pronkzitting met een muzikaal toneelspektakel. Jeugdprins Roel Wilting en jeugdprinses Anne Otten droegen hun proclamatie voor. De jonge Dansgarde en de oudere dansgroep ‘Move On’ zorgden voor een oogstrelend dansoptreden. Schutterij EMM bracht een vermakelijke potpourri met hun jongste muzikale talenten. Het duo ‘Puur Toeval’ bestaande uit Han Zweers en Just Buhler staan als slager Theo Scholten en als agent André, tevens vleeskeurmeester dorpse onderwerpen op de hak te nemen. De Senaat&Convent zetten de buurten Helhoek en Diesfeldt tegen elkaar op in een battle met de A15 als inzet. Buutredner Koos Koning alias ‘Gewoon Koos’ bracht een prachtige buut over zijn eigen levensloop. De Badjassen (Ralph Meijer en Roland Vedder) waren paaldansend en met acrobatische toeren in de weer, terwijl ze dat liggend op de vloer via camera geprojecteerd op het witte doek toonden aan het publiek. De slotact was van de penningmeester van De Deurdreiers, Marco Uffing alias ‘Piet van Wiet met de kanariepiet’. Hij bracht een verrassende sketch op het toneel als patiënt die een sterilisatie te wachten stond. Dat kwam in een telefonisch gesprek met de vrouwelijke huisarts tot hilarische vragen en antwoorden.
De zangers Bert van Kempen en Piet Peters namen na vele jaren afscheid van het podium, en presenteerden officieel het uitbrengen van het lied ‘Mien Darpke Groessen’ op cd. Dit lied is vanaf nu ook te downloaden vanaf de site van De Deurdreiers (www.deurdreiers.nl). De Pronkzittingen in Groessen worden dan ook traditiegetrouw afgesloten met dit fraaie lied.
De pronkzitting werd gepresenteerd door president Tom Lentjes en geleid door commissievoorzitter Bertus Ebbers. Muziekvereniging St. Andries was het “Huusorkest’.

Recent Posts