Carnavalsstoptocht: fietsen en feesten met het hele gezin

 In Nieuws

Fietsen en feesten. Dáár draait het om bij de Carnavalsstoptocht van De Deurdreiers en De Nathalzen op zondag 3 juli. De carnavalsverenigingen uit Groessen en Loo hebben alles tot in de puntjes voorbereid om van deze zomerse carnavalsactiviteit voor jong en oud een doorslaand succes te maken.

De Carnavalsstoptocht is het gezamenlijke alternatief van De Nathalzen en De Deurdreiers voor de afgelaste optochten in Groessen en Loo. Die konden afgelopen winter niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Fietstocht met elf stoppunten
De Carnavalsstoptocht begint met een leuke fietstocht van circa 10 kilometer door beide dorpen. Onderweg zijn er elf afstapplaatsen waar van alles te zien, doen, proeven en beleven valt. Er zijn bijvoorbeeld spellen en een quiz en fietsers krijgen een ijsje aangeboden. Aan de hand van een stempel- en routekaart werken fietsers alle stoppunten af. De inschrijving (gratis) en het vertrek zijn bij IKC Joannes (Groessen) en Bernadetteschool (Loo). Er kan tussen 13.11 en 14.11 uur gestart worden.

Voorzitter Ralf Diesvelt van De Deurdreiers: “Bij het vertrek bieden we meteen al wat leuks aan: groep 8 van IKC Joannes en de groepen 7 en 8 van de Bernadetteschool laten hun eigen carnavalswagentjes zien. Die hebben ze afgelopen winter zelf ontworpen en gebouwd, met wat hulp van De Nathalzen en De Deurdreiers. Het resultaat konden de kinderen tot dusver nog niet aan het grote publiek tonen, maar daar komt nu eindelijk verandering in. De kinderen mogen absoluut trots zijn op wat ze hebben gemaakt.”

Grandioos feest
Het elfde en laatste stoppunt van de Carnavalsstoptocht is voorzien bij schuttersgebouw Willem Tell in Loo. Hier is het vanaf 15.30 uur feest voor jong en oud. “We hopen op mooi, zomers weer, zodat we het feest buiten kunnen vieren, op het plein voor het schuttersgebouw. Zo niet, dan benutten we het schuttersgebouw”, zegt voorzitter René de Kramer van De Nathalzen. “DJ ROBIN bouwt met zijn muziek een grandioos feest. Voor de kinderen hebben we een springkussen, zij kunnen zich ook laten schminken. De Carnavalsstoptocht is in alles een familiefeest.”

Versierde dorpen en verklede fietsers

Beide carnavalsverenigingen hopen op veel enthousiaste deelnemers die verkleed de fiets op stappen en later samen een feest vieren. Ook zetten De Nathalzen en De Deurdreiers in op twee prachtig versierde dorpen. Om dat alles te stimuleren zijn er leuke prijzen te verdienen. Een jury beloont de mooist versierde straat, de best verklede persoon en de mooist versierde fiets (deze laatste enkel voor jeugd).

Recent Posts