De Grote Groessense Carnavalsshow

 In Nieuws

Groessense carnavalsvierders gaan er toch iets moois van maken

Onder de naam ‘De Grote Groessense Carnavalsshow’ ligt voor zondag 14 februari van 13.41 tot 20.00 uur een uitgebreid online programma op de plank. Dit is opgezet in nauwe samenwerking tussen Carnavalsvereniging De Deurdreiers en Jongerensoos Rinoceros. Het gehele programma is digitaal te volgen. Houd hiervoor de social media van CV De Deurdreiers en Rinoceros Groessenin de gaten.

Na een officiële opening door Prins Thijs (Steentjes) de 1e en zijn Adjudant Jelle (Roordink) is er een ludieke bingo, eerst voor de jeugd en daarna voor iedereen. De prijzen zijn door de sponsors geschonken. Na de bingo gaat het verder met Rino Radio met daarin live verslag op verschillende locaties in het dorp. Dit wordt afgewisseld met carnavals gerelateerde filmpjes, onder andere een compilatie van optochten uit het verleden. Feestburcht Gieling organiseert van 17.00 tot 19.00 uur een stamppot walk-through waarbij Prins Thijs en Adjudant Jelle de afhalers van de ‘Groessese moes’ bedienen. Het programma wordt afgesloten met een afterparty van 19.00-20,00 uur door DJ Tom Gerritsen.

Groessenaren worden uitgedaagd om hun woning carnavalesk te versieren, waarmee de sfeerprijs voor het mooist versierde huis gewonnen kan worden.

Tevens worden de Groessenaren uitgedaagd een mini-carnavalswagen te maken, zodat er toch een carnavalsoptocht is in 2021. Een filmpje of foto daarvan komt in de uitzending.

Op vrijdag 12 februari zullen de Jeugdprins en -prinses worden gepresenteerd, die ondanks de corona-tijd zijn gekozen door de kinderen onderling van groep 8 op de Joannesschool.

Recent Posts