Deelnemen aan de Carnavalsoptocht Groessen op zondag 23 februari

 In Nieuws

Met debuut ‘optreden’ van burgemeester Huub Hieltjes

De grote optocht van Carnavalsvereniging De Deurdreiers in Groessen belooft weer een prachtig schouwspel te worden. Een aantal aanmeldingen van wagens en loopgroepen zijn al binnen, maar de optochtcommissie heeft nog plaats voor meer deelnemers aan de jaarlijks groeiende optocht.

Op zondag 23 februari precies om 12:00 uur start de optocht met een heuse carbidknal tegenover Vuurwerk Outlet aan de Dorpstraat onder toeziend oog van Prins Thijs (Steentjes) de 1e en zijn Adjudant Jelle Roordink.

Na de tocht door de versierde Groessense straten zal Prins Thijszijn proclamatie voordragen tegenover feestburcht Gieling vanaf de VIP-wagen. De dan kersverse burgemeester Huub Hieltjes  is uitgenodigd de sleutel van ‘Deurdreiersdarp’ aan hem te overhandigen. Twee dagen daarvoor (21 februari) wordt de burgemeester officieel beëdigd, en deze sleuteloverdracht is dan ook echt zijn eerste optreden als de nieuwe burgemeester van Duiven.

De prijsuitreiking van de optocht is maandagavond 24 februari in zaal Gieling tijdens het carnavalsfeest.

De kinderen krijgen hun prijzen uitgereikt tijdens het kindercarnaval op die maandagmorgen. Inschrijving van grote en kleine wagens staat voor iedereen open tot en met vrijdag 21 februari. Vooraf inschrijven voor alle categorieën is zeer gewenst, bij voorkeur via dit formulier. De commissie is ook per mail te bereiken: optocht@deurdreiers.nl.

Recent Posts