Drie avonden Pronkzitting Groessen

 In Nieuws

Dorpsonderscheiding voor Adri van Zundert

De dorpsonderscheiding voor diaken Adri van Zundert werd met een staande ovatie ontvangen door de honderden gasten. Al 25 jaar is hij de ‘echte’ sinterklaas in Groessen met de intocht en de vele huisbezoeken. Maar vooral zijn onbezoldigde inzet als diaken verdient deze aandacht. De minder bedeelden hebben zijn zorg in de hele Liemers. Bijvoorbeeld de opzet van de Duivense voedselbank, het maatjesproject in Zevenaar, initiatieven bij Caritas en zijn bekende Liemerse Fietsenproject. Een mooi gebaar was de schenking van een fiets voor dit project door president Tom Lentjes.

Carnavalsvereniging De Deurdreiers organiseerde drie avonden pronkzitting in een volle zaal Gieling met een gevarieerd programma: Openingsfilm met Prins Thijs (Steentjes) de 1e en Adjudant Jelle Roordink, de dansgarde, optreden van Huusorkest St. Andries, Mannen van licht en donker, de Olde Raddreiers, koor ‘In Between’, Puur Toeval, Senaat&Convent, de buut van Boelli en de finale.

De aanstaande sluiting van de kerkgebouwen kwam opvallend vaak ter sprake in een lied of hilarische sketches. De ‘Mannen van licht en donker’ bestond uit de vrienden van de prins en adjudant, die flink op de hak werden genomen. Koor ‘In Between’ was verrassend gevarieerd in een zoektocht naar een nieuwe identiteit wanneer ze als kerkkoor misschien moeten stoppen. De ‘Olde Raddreiers’ namen diverse dorpse zaken onder loep. St. Andries bracht filmmuziek ten gehore. De dansgarde was uitgedost in de sfeer van Pirates of the Caribbean. Just Buhler en Han Zweers als ‘Puur Toeval’ stonden als voorganger en bezoeker in de Andreskerk over de toekomst ervan en mogelijke gevolgen voor verenigingen. Senaat&Convent zaten in een setting van ‘Sjatoo Wellinghoeve’ waar uit het dorp vertrekkende bekenden langs kwamen. De avond werd besloten door René van Brandenburg die een professionele buut neerzette als ‘Boelli’.

Op vrijdagavond presenteerden jeugdprins Dani Stokman en prinses Jackie Gieling hun proclamatie, op de twee andere avonden kwam de proclamatie van Prins Thijs de 1e aan bod.

Recent Posts