Feest in Groessen: “75 jaar vrijheid vieren we samen”

 In Nieuws

Eerste Paasdag 17 april 2022

Na drie keer uitstel in twee jaar tijd, kan het eindelijk gebeuren. Eerste Paasdag 17 april 2022 gaat het los in zaal Gieling! De titel ’75 jaar vrijheid vieren we samen’ blijft hetzelfde, ook al is het onderhand al 77 jaar geworden. We gaan voor een ouderwets gezellig feestje met lekkere meezingers, waarin je heen en weer wordt geslingerd tussen de sfeer uit de Amsterdamse Jordaan en de Oostenrijkse après skifeesten. De artiesten Ronnie Ruysdael, Peter Borkes en de Retteketet Showband garanderen feestmuziek van de bovenste plank. Het dak van Feestburcht Gieling mag er voor een keertje wel af!

De organisatie is in handen van de commissie ‘Gruosna 838’, een evenementencommissie van CV De Deurdreiers. Dit feest is geïnspireerd door het thema ’75 jaar vrijheid’, dat in 2020 volop aandacht kreeg. Jong en oud werd erbij betrokken, voorgelicht en bewust gemaakt van het feit dat de vrijheid, zoals we die nu kennen eigenlijk nog maar pas verworven is. En zeker gezien de oorlog die nu zo dicht bij huis gaande is, hebben we geen garantie dat die vrede zo zal blijven. De organisatoren onderschrijven het grote belang ervan, en willen daar ook een steentje aan bijdragen, hoe kleinschalig het ook is. Er zijn contacten gelegd met de oosterburen met als boodschap gezamenlijk een vrijheidsfeestje te vieren. Met carnavalisten uit de Duivense partnergemeente Gemünden am Main is inmiddels een goede band opgebouwd. Dankzij tussenkomst van het Jumelagecomité Duiven is een delegatie van de Deurdreiers in Gemünden geweest. Er wordt gehoopt dat er ook een delegatie uit Gemünden op 17 april bij kan zijn.

De entree bedraagt €10,-. E-tickets zijn te bemachtigen via de website www.deurdreiers.nl. Kaarten zijn fysiek te koop bij Zaal Gieling Groessen of per mail te bestellen via penningmeester@deurdreiers.nl en worden dan thuisbezorgd.

De feestlocatie is Zaal Gieling Groessen, Dorpstraat 29 in Groessen, vanaf 19:00 uur is de zaal open.  Alle tot nu toe verkochte en uitgegeven toegangsbewijzen blijven geldig.

Recent Posts