Geert Smits erevoorzitter van CV De Deurdreiers Groessen

 In Nieuws

Op de verenigingsmiddag van 30 maart is Geert Smits benoemd tot erevoorzitter van CV De Deurdreiers. Smits is in oktober 2018 na 16 jaar afgetreden als voorzitter maar in het bestuur gebleven als penningmeester. In het seizoen 1999-2000 was hij (millennium)Prins van Groessen en bleef daarna “plakken” in de vereniging. Eerst in het jubileumcomité (44 jaar Deurdreiers) en van daaruit al snel in het Bestuur waar hij in oktober 2002 tot voorzitter werd gekozen. Onder zijn aanvoering zijn de Deurdreiers uitgegroeid tot een bloeiende vereniging en hebben een prominente plaats ingenomen in het rijke Groessens verenigingsleven. De Pronkzitting, carnavalsavonden en optocht worden door bezoekers uit de hele Liemers goed bezocht.
De titel erevoorzitter is nog nooit toegekend binnen de Deurdreiers en zegt iets over de waardering van de vereniging voor “Bruggenbouwer” Smits. President Tom Lentjes nam de presentatie van de ceremonie voor zijn rekening en gaf op zeer ludieke wijze een geschiedenisles waarbij hij de geschiedenis opsplitste als de periode BG (before Geert) en het tijdperk GS (Geert Smits).
Naast de benoeming van Smits zijn er op deze middag ook nog 13 jubilarissen gehuldigd. Zes functiebekleders elf jaar, zes voor 22 jaar en oud-adjudant en raadslid Frank Buiting voor maar liefst 33 jaar inzet voor de carnavalsverenging. Buiting ontving hiervoor de zilveren steek.
Al is carnaval al een paar weken voorbij de Deurdreiers dreien nog even deur. Op zondag 14 april is de de Gruosna 838 Schlagermiddag. Hiervoor zijn kaarten te bestellen via www.deurdreiers.nl.

Recent Posts