Groessenaar Beernd Lendering overleden

 In Nieuws

Vrijdag 12 augustus overleed op 82-jarige leeftijd de bekende Groessenaar Beernd Lendering. Het dorp verliest daarmee een karakteristieke persoonlijkheid.
Op de Lobithse scheepswerf Markerink was het inbouwen en repareren van scheepsmotoren zijn lust en zijn leven. Na zijn pensionering was hij uitbater van de winkel in de maalderij van Harrie Aaldering, de dorpsgenoten noemden het de ‘kleine gamma’.

Nostalgisch zijn de herinneringen die verenigingen aan hem hebben. Schutterij EMM kon allerlei klusjes bij hem neerleggen, waaronder het fabriceren van een toiletwagen. Hij was er jarenlang Bieleman en heeft tijdens de kermisdagen deurcontrole uitgevoerd. Ook bij Carnavalsvereniging De Deurdreiers was hij een bekend gezicht bij de deurcontrole en stond hij altijd klaar voor hand- en spandiensten, waaronder de installatie van de dorpspomp. Ze hebben hem beloond met het erelidmaatschap.

Kortom een man die het liefst op de achtergrond actief bleef, en door zijn vriendelijke en zorgzame persoonlijkheid veel heeft mogen betekenen voor zijn naasten en mede dorpsgenoten.

Op de foto: (wijlen) Bart Stokman (links) en Bennie (Beernd) Lendering zittend als deurcontrole tijdens een carnavalsavond in zaal Gieling.

Recent Posts