Groessense optocht weer mooier

 In Nieuws

Ruim 750 deelnemers

Drie dagen lang hebben duizenden mensen uit de Liemers in Groessen kunnen genieten van een sfeervol en druk carnavalsfeest. Een kleurrijke optocht met ruim 750 deelnemers, verdeeld over 60 eenheden, waarvan 23 wagens. Het fraaie weer zorgde voor een record aantal bezoekers.

Het bestuur van De Deurdreiers wil de jongste feestvierders complimenteren met hun goede gedrag en gezellige instelling. Enkele daargelaten die zijn opgevangen door de EHBO-post.
De verkeersregelaars hebben het stallen van de fietsen in het dorp in goede banen geleid, maar konden zondag niet voorkomen dat er een paar auto’s waren geparkeerd op de route, waardoor de optocht de route moest inkorten, wat erg sneu was voor de aanwonenden die zich uitgebreid hadden voorbereid.

Voor iedereen die de optocht heeft gemist, of zelf heeft meegedaan is op 5 maart in café Gieling de traditionele filmavond over de optocht compleet met de making of beelden en interviews.

Uitslag Optocht Groessen

GROTE WAGENS: 1. De Oosthoek – Geloof jij nog in sprookjesBOSS; 2. De Prutsers – Feestje b(r)ouwen; 3. De Deurbouwers – Zomer in Gelderland/Winter in Gelderland; 4. Veur Mekoar – Afvalbeleid;

KLEINE WAGENS: 1. De Olde Raddreiers – Carnaval da’s kaasje; 2. De Klungelkuntjes – 0%; 3. De Klemtankers – Tijdelijke sluiting Westervoortse brug.

GROTE GROEPEN: 1. Amaretto’s – Wij maken het bont; 2. De Yoloo’s – Pareltjes; 3. De Verrassing – Met liefde betoveren wij de optocht; 4. De Tanja’s – Druiven.

KLEINE GROEPEN: 1. De Zebra’s – Voor carnaval komen wij ons bed uit; 2. Geen Gezicht – GRUOSNA 838; 3. De Flowertjes – Nordic Wok-king; 4. Dirk van Peter van Piet – Afval scheiden dat loont.

KINDEREN: Groep 8 en de Dansmariekes – Wij zijn de kers op de taart; De Bierbrothers (jong) – Ridders&Jonkvrouwen; Deurdreien – Rapunzel; Minions uut Loo – Verschrikkelijke ikke: Gru-welijk carnaval; Tatum en Boris – Accepteer onze cookies.

De straatprijs ging naar ‘t Straatje.

Recent Posts