Gruosna 838: ’75 jaar vrijheid vieren we samen’ op 22 maart Zaal Gieling

 In Nieuws

Samenwerking tussen Groessen, Loo en Adelsberg

Dat Gruosna 838: ’75 jaar vrijheid vieren we samen’ (zondag 22 maart) een groot vrijheidsfeest wordt, staat vast. Het wordt echter nóg groter nu bekend is dat er op die dag een Duits carnavalsgezelschap uit Gemünden am Main-Adelsberg overkomt. Carnavalsvereniging De Deurdreiers (Groessen) en De Nathalzen (Loo) hebben de delegatie uit de Duivense partnergemeente uitgenodigd, in nauwe samenwerking met het Jumelagecomité. Het Adelsberger Karnevals Gesellschaft brengt zijn hoog aangeschreven dansgarde mee. 

“Gruosna 838 is geen carnavalsfeest en dat gaan we er ook niet van maken, maar er stroomt wel veel carnavalsbloed door de aderen van de organisatie. In het vele contact tussen De Nathalzen en De Deurdreiers ontstond spontaan het idee om Duitse carnavalisten uit Gemünden am Main-Adelsberg bij het vrijheidsfeest te betrekken. Onder het motto ‘vrijheid vier je samen’ geven we onze Duitse carnavalisten een warm onthaal, maken we achter de schermen nader kennis en zorgen we, samen met de vele feestvierders, voor een geweldig feest”, zegt Geert Smits van Gruosna 838 en De Deurdreiers. 

De commissie Gruosna 838 heeft alles uit de kast gehaald om een onvergetelijk Duits-Nederlands feestje neer te zetten. Hiervoor staan DJ Angelo uit ’s-Heerenberg, Peter Borkes en Ronnie Ruysdael garant. Het feest is voor iedereen toegankelijk. De entree bedraagt 10 euro per persoon, zowel aan de deur als in de voorververkoop via de website van De Deurdreiers (www.deurdreiers.nl) en bij Nijland Q8 station Duiven, Sportkantine Loo, Van Ussen Tweewielers Zevenaar en Zaal Gieling Groessen. Het feest bij Zaal Gieling in Groessen begint om 15:00 uur en duurt tot ongeveer 20:00 uur. 

Afscheidsontbijt

Op maandagochtend 23 maart staat er op het gemeentehuis in Duiven een afscheidsontbijt op het programma. Het Jumelagecomité nodigt daarvoor de gasten uit Adelsberg uit, samen met een afvaardiging van Deudreiers en Nathalzen. 

Recent Posts