Hoge kwaliteit optredens Pronkzitting in Groessen

 In Nieuws

Levendig en vol humor

Carnavalsvereniging De Deurdreiers kijkt terug op drie druk bezochte avonden Pronkzitting. Vrijdag 21 januari was de aftrap met de Try-out in zaal Gieling. Onder het toeziend oog van Prins Ralf (Diesvelt) de 1e  en Adjudant Jeroen Visser voltrok zich een scala aan entertainment. Aan sketches en buuts was geen gebrek. Opvallend was de nieuwe buut in de ton met Boellie van de Boemel (een nieuwe creatie van René van Brandenburg), die de ene na de andere mop door het publiek liet denderen. Piet van Wiet (Marco Uffing) stond ook voor het eerst in de buut-ton, en deed een hilarisch verslag van een busreis die de Groessense seniorensociëteit maakt naar de Duitse partnergemeente Gemünden.

De pas opgerichte toneelgroep ‘Das Mooi’ beleefde haar zeer geslaagde podium-debuut. De setting was een pedicurepraktijk in de pastorie van de Andreaskerk, waar bekende Groessenaren langs kwamen met hun ludieke voet-gerelateerde problemen. Koos Koning stond voor het derde jaar met een buut in de ton, met herkenbare verhalen uit zijn eigen leven. De sketch van de ‘Olde Raddreiers’ stelden zittend bij de dorpspomp allerlei dorpszaken aan de kaak. Bij de ‘Senaat&Convent’ had gespreksleider Chris van de Ven bezoek van Henk Nijland en de voorzitters van De Nathalzen en De Deurdreiers. Hierbij kwamen onderwerpen binnen de Gemeente Duiven aan bod. Het duo ‘Puur Toeval’ (Han Zweers en Just Buhler) verbinden heden en verleden vanuit een toenmalig Unilever laboratorium. Verfrissend was het dansoptreden van de Dansgarde. De 4 jonge dames van dansgroep Move On maakten er een spannend optreden van. Het afscheidsoptreden van ‘De Badjassen’ was een knappe compilatie van 16 jaar optreden, een staande ovatie was hun welverdiende beloning.

Een ludiek optreden van Muziekvereniging St. Andries stond in het teken van haar 70-jarig bestaan dit jaar.

Commissievoorzitter Bertus Ebbers is bijzonder tevreden over de optredens, allen van Groessense bodem. Tom Lentjes presenteerde het geheel en was zelfs even danser tussen danseressen van Move On. Muziekvereniging St. Andries was het ‘Huusorkest’.

Recent Posts