Jubileum 66 jaar Deurdreiers Groessen

 In Nieuws

Jubileumfeest van 10 t/m 12 november 2023

66 jaar geleden werd voor het eerst carnaval gevierd in Groessen. Carnavalsvereniging De Deurdreiers is uitgegroeid tot een bloeiende vereniging, die oog heeft voor het hele dorp. Daarom wordt rond de elfde van de elfde dan ook een compleet feestprogramma opgezet in feestburcht Gieling waarbij het gratis toegang is voor alle leeftijden.

Vrijdag 10 november is café Gieling voor de kinderen met een heuse Discodieren Show die de kinderen laat dansen en hossen: Van 10:30 tot 12:20 de kinderen van groep 1 t/m 4, en van 12:30 tot 14:20 uur de kinderen van groep 5 t/m 8.

Zie DiscoDieren – de disco specialist voor kinderen


Op zaterdag 11 november is iedereen welkom in feestburcht Gieling. Vanaf 15:30 uur is er de hele middag en avond een doorlopend programma met vrije inloop voor jong en oud.

Vanaf 16:11 uur is het spannend  om te zien hoe het nieuwe jeugdprinsenpaar wordt gekozen, en welke functies de andere kinderen van groep 8 krijgen. Maar eerst wordt afscheid genomen van de jeugdprins en -prinses van vorig jaar: Levi Holland en Lieke Thuis.

De Groessenaren worden  (van 17:00 tot 19:00 uur) uitgenodigd in de binnentuin van zaal Gieling, dat omgetoverd wordt tot een ‘foodplein’, waar gebruik gemaakt kan worden van gevarieerde eetgelegenheden, voor ieder wat wils en voor jong en oud. Deze eetgelegenheden worden verzorgd door Groessenaar Bart Stokman van Le Petit Pain.

Tussen de bedrijven door zorgt de Doesburgse DJ Henry de hele dag voor een passende muzikale sfeer. Verrassend is The Masked Singer, waarin bekende Groessenaren vanaf 18:11 uur in bijzondere kostuums de strijd met elkaar aangaan.

Rond 20:11 stijgt de spanning als er afscheid wordt genomen van Prins Roos (Rogier van Ditshuizen) de 1e en zijn zoon Adjudant Bart. De spanning stijgt nog verder wanneer het ‘best bewaarde geheim van Groessen’ om 21:11 uur wordt onthuld: de presentatie van de nieuwe Jubileumprins of -prinses van de Deurdreiers.

Na de onthulling kan het feest echt losbarsten met DJ Henry en het artiestenoptreden van het bekende hit-duo Helemaal Hollands.

Zondag 12 november begint al op tijd met om 10:00 uur een kerkmis in de Andreaskerk, een uitgelezen gelegenheid om nog één keer een speciale dienst mee te maken in de Kathedraal van de Liemers. Na de dienst wordt er een gezamenlijke serenade gebracht aan de jubilerende vereniging door Schutterij EMM, Muziekvereniging St. Andries en Showband KDO. Van 14:30 tot 16:30 uur zal de officiële receptie zijn in zaal Gieling, wat carnavalesk zal verlopen gezien het feit dat er ook  pronkartiesten uit het verleden staan ingepland. Tijdens het Carnavalsweekend 2024 pakken De Deurdreiers flink uit i.v.m. het jubileum met diverse DJ’s, artiesten en een coverband tijdens de drie carnavalsavonden. Leden hebben vrij toegang tot alle carnavalsactiviteiten.

Recent Posts