De Pronkzitting Groessen sfeervol vermaak

 In Nieuws

Met een laatste optreden van Guus Kruus

Meer nostalgie kun je niet hebben op een pronkzitting: het allerlaatste pronkoptreden van de 80-jarige buutreedner Guus Kruus. Met zijn gitaar zong hij zijn lied met een paar grappen vooraf, en dat drie avonden achtereen voor een volle zaal en ondanks zijn zwakke gezondheid. Een staande ovatie viel met ten deel. Dit optreden was een lang gekoesterde wens van René van Brandenburg, alias buutreedner Boelli, die al van kinds af aan grote bewonderaar is van Guus Kruus.

De bezoekers werden toch al verwend met een gevarieerd programma dat door de commissie is samengesteld: Openingsact in badjassen door Prins Roland (Vedder) de 1e en Adjudant Ralph Meijer, de dansgarde, de proclamatie, Toneelgroep Das Mooi, Showband KDO, Senioren Sociëteit Groessen, de Olde Raddreiers, de onderscheiding Yvon van Brandenburg, Puur Toeval, Bouwonderneming Bob en Co , Boellie en Guus Kruus, Senaat&Convent, koor ‘In Between’ en de finale. De avond werd aan elkaar gepraat door president Tom Lentjes en muzikaal begeleid door Huusorkest St. Andries.

De Senioren Sociëteit trad voor het eerst op met bejaardengym bijzonder hilarisch en vol zelfspot. De andere nieuweling was Bouwonderneming Bob en Co, bestaande uit vader en dochter Theo en Lisa Stinesen, die zittend op een steiger hun schafttijd vulden met grappen en grollen. Ook koor ‘In Between’ was voor het eerst op de pronk. Hun ‘gruuntenmedley’ sloeg bijzonder aan en speelde zich af in de groentenwinkel van de Stokhorst. Toneelgroep Das Mooi zetten een autocrash in scene, de dansgarde was weer een lust voor het oog, Showband KDO had een indrukwekkend interactief optreden, de ‘Olde Raddreiers’ waren actie aan het voeren bij de dorpspomp met een kritische noot over de dorpse dingen, de buut van Boellie over perikelen die bij een blind date kunnen ontstaan, ‘Puur Toeval’ vanaf de camperplaats als Deutsche jagers in de natuur op plaatselijk ‘wild’, en de ‘Senaat en Convent’ in hun zoektocht naar een nieuwe voorzitter voor de Deurdreiers en een ode aan de oud-voorzitter.

De onderscheiding betrof dit jaar de pronkprijs voor een stille kracht achter de schermen Yvon van Brandenburg. Ze is sinds 1983 actief voor de pronk, aanvankelijk voor de dansgarde en later met het schminken van de artiesten: de president berekende dat ze bijna 1500 mensen moet hebben geschminkt en zo’n 286 meter lippenstift heeft opgebracht!

Jeugdprins Nathan Vedder en prinses Lotte Wilting presenteerden hun proclamatie op vrijdagavond, de andere twee avonden kwam de proclamatie van Prins Roland de 1e aan bod.

Recent Posts