Pronkzitting in Groessen met hoge kwaliteit

 In Nieuws

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari 2024

GROESSEN – De pronkzitting van de 66-jarige Carnavalsvereniging De Deurdreiers trok volle zalen en was van hoge kwaliteit. De plaatselijke artiesten zorgden voor een gevarieerd programma van ruim 4 uur op de vrijdag- en zaterdagvond, en op de zondagmiddag met aansluitend een schnitzelbuffet. Als opening van de pronkzitting werd Prinses Tiny (Buiting-de Haan) als een ware tante Rikie op de troon naar binnen gedragen begeleid door haar twee adjudanten Iris en Aniek. Aansluitend las de prinses haar proclamatie voor. Op de vrijdag waren het de jeugdprins Jop Derksen en -prinses Elin Jonker die hun proclamatie voordroegen. Een nieuw hoogtepunt in de optredens was het duo ‘Grensgeval’, bestaande uit Sjoerd Geurts en zijn zoon Kevin, die met beeld, tekst en zang kritisch door het verleden en heden van Groessen en de gemeentelijke politici spitten. Theo ‘Brief’ Aleven stond met zijn moppen voor het eerst alleen in de ton als ‘Theet uut het Darp’. De Senaat&Convent ging terug in de tijd met een aantal bekende klasgenoten van de toenmalige eerste jeugdprinses van De Deurdreiers, Tiny de Haan, die dit jaar de Jubileumprinses is. Deze ludieke rondrit wordt afgesloten met een toepasselijk lied over Prinses Tiny.

Met Just Buhler en Han Zweers, alias het duo ‘Puur Toeval’ beleefde men een ludieke ontmoeting op de begraafplaats tussen een nuchtere vrijwilliger en een dromerige minstreel, waarbij dorpse perikelen werden doorgenomen.

De ‘Vrienden van de prins’ namen in de setting van ‘De slimste mens’ met ludieke vragen en beelden bekende Groessenaren en situaties op de hak. 

Muziek en dans kwamen ook ruimschoots aan bod, de dansgarde en dansgroep ‘Enjoy’ zorgden voor een prachtig schouwspel, en Showband KDO brachten een toepasselijke muzikale show op het podium.

Het slotoptreden van René van Brandenburg, alias ‘Boellie van de Boemel’ kreeg van het publiek een staande ovatie voor zijn sublieme tonbuut.

Voor het eerst was er geen live-muziek van Muziekvereniging St. Andries in de zaal. Als blijk van dank en waardering voor ruim 25 jaar ‘Huusorkest’op de pronkzitting kreeg St. Andries een speciale Pronkprijs uitgereikt, met als extra kado een muziekstuk, dat in ontvangst werd genomen door de voorzitter van Muziekvereniging St. Andries, Edwin Driessen.

Tijdens de finale werd aangekondigd dat President Tom Lentjes afscheid gaat nemen na 11 jaar presidentschap bij De Deurdreiers. Dit werd alom als erg jammer ervaren, omdat zijn manier van presenteren zo gewaardeerd wordt, dat doet hij met veel humor en betrokkenheid.

Recent Posts