Uniek in de Liemers: Duitse Schlagermiddag op zondag 14 april 2019

 In Nieuws

In Groessen denken de commissieleden van GRUOSNA 838 een uniek feestje te organiseren. Een Duitse Schlagermiddag met een heus orkest bestaande uit 10 professionals. De Duitse Schlagerband Die Powerhosen komt op zondagmiddag 14 april naar Groessen. Feestburcht Gieling zal dan omgetoverd zijn tot een mekka voor oude en nieuwe Schlagers, waarop de gasten er lustig op los kunnen dansen en meezingen.

Vroeger was dit genre al populair toen er in de Liemerse regio veel naar de Duitse tv werd gekeken, met muziekprogramma’s als de ‘Schlagerparade’ met Dieter Thomas Heck, en ‘Disco’ met Euer Ilja (Ilja Richter) of later op de Nederlandse tv het Schlagerfestival gepresenteerd door Freddie Quinn en Dennie Christian.

Dit zal zeker een feest van herkenning zijn voor de oudere liefhebbers, maar het is ook bijzonder te constateren dat de Duitse muziek het ook goed doet bij de jongere generatie in deze regio.

De band ‘Die Powerhosen’ toert al jaren door Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en nu ook in Nederland en bestaat uit Gretchen Grönemaier en Klaus von Königswinter met hun 8-koppige begeleidingsband.

Met nummers als Atemlos (Helene Fischer), 99 Luftbalons (Nena), Ich bin wie Du (Marianne Rosenberg), Du (Peter Maffay) weten ze alle leeftijden te vermaken.

Het programma is op zondagmiddag 14 april van 15:00 tot 19:00 uur. Zaal open om 14:30 uur. Entreekaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop via onze webshop en op de voorverkoopadressen: Liemers Fietsen in Duiven, Nijland Q8 station Duiven, Braams Corner Eilandplein Duiven, Sportkantine Loo, Van Ussen tweewielers Zevenaar en Zaal Gieling Groessen.

Recent Posts