De vereniging heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt, niet alleen in leden, maar ook in de organisatie. Er wordt constant gewerkt aan verb etering van de structuur en het aantal commissies is uitgebreid. Op een gegeven moment ontstond de behoefte om extra aandacht te geven aan de begeleiding van Prins en Adjudant. Daarop is besloten om een nieuwe functie in het leven geroepen: de Raadsman.

Vanaf het 55 jarig jubileum (seizoen 2012-2013) is de Raadsman in functie gekomen. René van Brandenburg (beter bekend als Pam) is de eerste die dit vorm heeft gegeven. Hij is niet alleen Prins geweest maar ook twee keer Adjudant.

De taak van de Raadsman is om de Prins en zijn Adjudant in raad en daad bij te staan en wegwijs te maken binnen de vereniging.

Dat begint al nadat de prinskeuze commissie (voorzitters van de Raad van Elf, van de Senaat&Convent en van het Bestuur) een nieuwe kandidaat Prins hebben benaderd. Meteen daarna wordt de Raadsman ingelicht en uitgenodigd om bij de eerste kennismaking (op geheime locatie) aanwezig te zijn. De Raadsman brengt een compleet overzicht mee met data en omschrijving van alle activiteiten die de Prins en Adjudant te wachten staan. Dat wordt dan gezamenlijk doorgenomen en toegelicht. Vervolgens wordt het prinsenpak aangepast om een gevoel te geven hoe dat zit. Dat pak wordt even geleend bij de dan nog zittende Prins.

Gaandeweg het het seizoen blijft de Raadsman het eerste aanspreekpunt voor het prinselijke duo. De Raadsman zorgt ervoor dat alle nodige informatie wordt overgebracht, en dat Prins en Adjudant overal op tijd en wel of niet in ornaat aanwezig zijn.

Raadsman René van Brandenburg heeft het zelf als volgt verwoord in het programmaboekje van het seizoen 2013-2014:

“Beste mensen, ik ben nu voor het tweede jaar Raadsman, een nieuwe functie bij de Deurdreiers. Reden voor mij is om de prins en adjudant een super seizoen te laten meemaken. Zij hebben zoveel vragen, die ik graag wil beantwoorden. Als Raadsman ga je voor ze aan de slag, je weet veel van de vereniging, maar zeker ook niet alles, maar dat ga je dan uitzoeken. Ik maak o.a. een agenda met alle activiteiten en tijden, waar we heen gaan, van waar we vertrekken, wat er op een avond gebeurt, dus voorbereiden wat er allemaal op hen af kan komen. Het hele seizoen hou ik contact met prins en adjudant, ook buiten de activiteiten om zijn er vragen genoeg. Al met al vind ik het erg leuk om te doen. O ja, als Raadsman zit ik niet in de prinskeuze commissie, dat is een bewuste keuze. Ik hoop dat mijn taak mag bijdragen aan het gevoel van de prins en adjudant aan het eind van het seizoen, dat ze het een prachtige ervaring hebben gevonden bij de Deurdreiers. Heb je interesse om het mee te maken, kom dan zeker naar het carnaval en je zult zien en horen, hoe mooi een prins- en adjudantentitel is”.